Foredragsholder, formidler af naturvidenskab, ekspert indenfor astronomi og rummet - klik på linien herover, hvis du vil vide mere.

 

 

Planetarieleder på Steno Museet i Århus (fra 1993 til 1. oktober 2014). Kommunikationsmedarbejder på Aarhus Universitet, m.v.

Jeg er naturvidenskabsformidler, og har holdt foredrag de sidste cirka 50 år - og har i sinde at blive ved med det så længe jeg kan, og så længe nogen har lyst til at høre på mig. Af uddannelse er jeg BSc, Bachelor of Science i fysik og astronomi.

Som du kan se i sidemenuen til venstre under foredragsemner, har jeg et bredt repertoire af emner, især indenfor to hovedområder: naturvidenskaben; specielt astronomi og fysik og så moderne overtro.

I en årrække, faktisk siden 1972 har jeg glad og gerne optrådt som formidler på radio og TV og i de trykte medier, og mit speciale er, at gøre svært tilgængeligt stof fængende og forståeligt for "almindelige" mennesker - gerne med en humoristisk og ironisk vinkel.

Jeg arbejder på Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet med formidling af astronomi og fysik, med oversættelser af ESOs pressemeddelelser til dansk og med generel videnskabsformidling og naturvidenskabelige arrangementer. Desuden holder jeg kurser og foredrag for Folkeuniversitetet over hele landet og for alle andre, som har interesse for at høre noget om mine favoritemner. Det kan være børnearrangementer på biblioteker, skoler, efter- og ungdomsskoler eller klubber. Det kan være i foreninger, spejderklubber, foredragskredse, loger, på højskoler, i menighedskredse eller ved firmaarrangementer og pressemøder. Det kan være ved offentlige arrangementer, som del i teaterforestillinger eller events af alle slags. Eller det kan være lige netop der, hvor du synes, det kunne være sjovt og inspirerende at høre om den verden, som omgiver os, og som vi er en del af.

Jeg skal selvfølgelig have betaling for transport, og desuden et rimeligt honorar, som jeg afpasser efter arrangørens muligheder og arrangementets art.

Jeg kommer over hele landet og nærmeste omegn, og har også i tidens løb holdt flere foredrag og kurser i Grønland. Mine foredrag kan også holdes på engelsk.

Du kan engagere mig ved at henvende dig direkte på e-mail ojk(snabel-a)stjerneklar.dk (ikke gerne telefonisk) eller via Arte.